ABC zdrowego życia

SAŁATKOWY PONIEDZIAŁEK- maj 2016r.
W poniedziałek 9 maja na zajęciach technicznych uczniowie klasy szóstej przygotowali sałatki. W ramach podsumowania rozdziału pt. „ABC zdrowego życia”. Uczniowie w ostatni poniedziałek kwietnia podzielili się na trzy grupy, zaproponowali rodzaje sałatek i rozdzielili zadania. Sałatki zostały przygotowane bardzo starannie, z ogromnym zaangażowaniem. Uczniowie zadbali o czystość, przynieśli wszystkie niezbędne składniki, a także „przybory” kuchenne.  Przygotowali następujące sałatki: z fetą i oliwkami, owocową z bitą śmietaną oraz tradycyjną jarzynową. Nad sprawnym  i bezpiecznym  przebiegiem prac czuwała nauczycielka ZT. Po wykonaniu sałatek odbyła się degustacja. Do degustacji użyto jednorazowych talerzyków, kubeczków oraz widelczyków.  W degustacji wzięli również udział uczniowie przebywający w świetlicy. Wszystkie sałatki były bardzo smaczne, a uczniowie okazali się „Mistrzami kuchni”                                                                                                             
                                                                                                         Nauczycielka ZT – Ewa Doległo