ABC zdrowego życia
SAŁATKOWY PONIEDZIAŁEK- maj 2016r.
W poniedziałek 9 maja na zajęciach technicznych uczniowie klasy szóstej przygotowali sałatki. W ramach podsumowania rozdziału pt. „ABC zdrowego życia”. Uczniowie w ostatni poniedziałek kwietnia podzielili się na trzy grupy, zaproponowali rodzaje sałatek i rozdzielili zadania. Sałatki zostały przygotowane bardzo starannie, z ogromnym zaangażowaniem. Uczniowie zadbali o czystość, przynieśli wszystkie niezbędne składniki, a także „przybory” kuchenne. Przygotowali następujące sałatki: z fetą i oliwkami, owocową z bitą śmietaną oraz tradycyjną jarzynową. Nad sprawnym i bezpiecznym przebiegiem prac czuwała nauczycielka ZT. Po wykonaniu sałatek odbyła się degustacja. Do degustacji użyto jednorazowych talerzyków, kubeczków oraz widelczyków. W degustacji wzięli również udział uczniowie przebywający w świetlicy. Wszystkie sałatki były bardzo smaczne, a uczniowie okazali się „Mistrzami kuchni”
Nauczycielka ZT – Ewa Doległo